1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
2. Kutt potetene i båter eller skiver, og legg dem i en ildfast form. Vend olje, salt og pepper inn med potetene. Sett formen iovnen, og bak potetbåtene til de ermøre, i omtrent 20–25 minutter.
3. Forvarm en stekepanne til medium til høy varme, og ha litt olje. Stek burgerne i omtrent 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne over på et stekebrett eller i en ildfast form. Legg på en bit Saint Agur på hver burger. Sett burgerne inn i stekeovnen i 3–4 minutter, eller til osten har smeltet lett.
4. Skyll og tørk ruccolasalaten. Del tomat i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
5. Varm hamburgerbrødene i 2–3 minutter i stekeovnen.
6. Server juicy chorizoburger gratinert med Saint Agur med bakte poteter, syltet rødløk, ruccolasalat, tomat, aioli og sylteagurk. Pass på, de kan være litt sterke.
Hjemmesyltet rødløk: Kok opp 1 dl sukker, ½ dl eddik (rødvin-, hvitvin- eller epleeddik) og 1½ dl vann. Kutt rødløk i tynne skiver. Legg rødløken i laken, og la den trekke i 10 minutter. Syltet løk oppbevares på rene glass med lokk i kjøleskapet.
* Oppskrift laget av Adams Matkasse