Til toppen

Hva er ost

Ost er melk kort sagt, men ost er også mye mer enn det. Ost er mest av alt mangfold, kultur, håndverk, og tradisjon.

Ost gir så mange muligheter, man kan samles rundt mange forskjellige, eller kun nyte en eller få av gangen, – osten kan benyttes til å fremheve andre ingredienser, eller annen mat. Man kan like gjerne nyte ost sammen med en god vin som en kopp te, eller annet du liker å drikke ved siden av.

Hva er rett og galt?

Det er det egentlig ingen fasit når det kommer til ost. Det som kjennes godt for deg og gir deg en god opplevelse, er ikke noe mer feil enn all verdens synsing. Smak er personlig og kan ofte være vanskelig å beskrive. Det som oppfattes som skarpt eller sterkt for noen, kan være helt greit for andre. Likevel kan vi komme med anbefalinger som gjør at du kan få en bedre opplevelse, og kunne utvikle din smak for ost videre.

Det kan være å si at kun en rødvin til mange oster kanskje ikke fungerer helt optimalt, men at det er lettere å finne en hvitvin. Også det å drikke vin fra samme området som osten er produsert i, er et godt tips. Te er helt utmerket til ost, og kanskje du skal droppe stangselleri og paprika? Etter å ha prøvd det, synes kanskje du også at en usaltet kjeks eller en bagett får frem hele smaksspekteret i osten i langt større grad enn det en saltet kjeks gjør?