Til toppen

Gyros med kylling og oliven


Gyros med kylling og oliven

SLIK GJØR DU DET

  1. Rør sammen ingrediensene til marinaden, bland godt sammen med kyllingstrimler. La kjøttet trekke smak i romtemperatur ca. 30 minutter før steking (evt. sett det kjølig, gjerne natten over).

  2. Tzatziki: Riv agurken fint og klem ut så mye væske du klarer, bland sammen med resten av ingrediensene, smak til med salt og pepper. Ha litt olivenolje over rett før servering.

  3. Stek kjøttet på høy varme i en panne, til det er gjennomstekt.

  4. Varm pitabrød etter anvisning, eller varm de raskt i en grillpanne. Server med oliven, kylling, tomat, rødløk og tilslutt tzatziki.

Tips:

I Hellas serveres Gyros ofte med pommes frites til, enten i eller ved siden av. Det er vel verdt å prøve?

4 porsjoner

  • 600 g kyllingfilet, i tynne strimler
Marinade
  • 5 ss Iliada olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts tørket timian
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts curry
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts oregano
  • 2 ts koriander
  • 1 ts salt
Tzatziki
  • 1 stor agurk, grovt revet
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss eddik (7%)
  • 2 ss Iliada olivenolje
  • litt salt og pepper
Til servering
  • 200 g Iliada kalamata oliven
  • 2 tomater i terninger eller skiver
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 8 pitabrød