Til toppen

Grove frøknekkebrød med Brie de Paris

Knekkebrød er enklere å lage enn man tror. Her er oppskrift på ett litt grovt, proppfullt av frø og kjerner. Topp det med Brie de Paris og litt søtt syltetøy og du har verdens beste frokost!

Grove frøknekkebrød med Brie de Paris

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, varmluft.
  2. Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp og la det småkoke ca. 5 minutter. Rør av og til.
  3. Bre blandingen utover stekebrettene. Bruk god tid så knekkebrødene blir tynne og jevne.
  4. Strø over hasselnøtter, frø og kjerner etter ønske.  
  5. Sett begge brettene inn i ovnen med litt mellomrom. Ta ut knekkebrødene etter ca. 30 minutter og skjær de i ønsket størrelse. Sett tilbake i ovnen, bytt gjerne plass på platene.  
  6. Stek videre til knekkebrødene er sprø. Lukk opp døren av og til for å slippe ut evt. fuktighet.  
  7. Server med noen gode skiver Brie de Paris og ett søtt syltetøy.

Tips:

Varier gjerne toppingen med for eksempel revet parmesan, hakkede mandler, sorte sesamfrø eller bytt ut noen av frøene eller kjernene med det du liker aller best. Test deg frem til din favoritt!  

Ca. 40 knekkebrød

  • 1 l vann
  • 0.5 dl nøytral olje
  • 3 dl havregryn, lettkokte
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0.5 dl linfrø
  • 0.5 dl gresskarfrø
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts salt
  • 1 dl hasselnøtter, drysses over toppen av knekkebrødene før steking
  • litt ekstra frø til dryss over knekkebrødene før steking

Til servering

  • Brie de paris
  • St. Dalfour pære