Til toppen
Grilltips og oppskrifter

Grilltips og oppskrifter

Nå er det på tide å heve smakene på grillmaten til nye høyder, og det kan du gjøre med noen enkle grep! Her kan du finne gode tips til smakskombinasjoner og tilbehør til grillmaten som gjør at du blir helten i vennegjengen!

Kjøtt

Kjøtt på grillen er de fleste nordmenns favoritt. Enten du velger svin, kylling eller okse, så hever en god grillsaus grillmåltidet. Grill kjøttet på direkte varme til du har fint grillmønster, og grill det ferdig på indirekte varme til kjøttet er ferdig. Pensle kjøttet med en god grillsaus mot slutten av grillingen, og server gjerne litt ekstra saus ved siden av.

Fisk

Fisk på grillen er både sunt, enkelt og godt. Pass på at du velger fisk som tåler grillen, som feks laksefilet, breiflabb eller kveite. Pensle fisken med olje og grill på direkte varme til fisken er gjennomstekt, men fortsatt har en saftig kjerne. Pensle fisken med en god grillsaus mot slutten av grillingen.

Tilbehør

Når du skal servere tilbehør til grillmaten kan du gjerne tenke enkelt. En god potetsalat, en frodig salat og en god saus holder gjerne i massevis. Da kan du bruke tiden på hovedråvaren som skal grilles.

Smak gjerne til potetsalaten med en spicy saus for ekstra smak.

Dessert

Desserten kan også grilles, og noen ganger handler det om å gjøre det enkelt! Grillet ost smaker fantastisk, og vis du velger en ost i treeske, så gjør du grillingen enda enklere.

Ta eventuell plasten av osten og legg den tilbake i treesken. Da kan du sette osten rett på grillen og la den stå i 5-10 minutter til den er lun. Server gjerne med passende syltetøy og kjeks ved siden av.