Til toppen

Grillet salat med dressing av Västerbottensost

Grillet salat med dressing av Västerbottensost

4 porsjoner

Salatdressing

  • 1 fedd presset hvitløk
  • 1 stk finhakket sardin
  • 2 dl rapsolje
  • 0.5 dl revet Västerbottensost
  • 4 ss melk
  • 1 stk lime, skal og juice
  • Salt

Salat

  • 3 stk søtpoteter
  • 2 stk avocado
  • 1 pk sukkererter
  • 1 stor pose salatmix
  • 1 pk cherrytomater
  • 1 potte korinader
  • 150 g Västerbottensost
  • 2 stk vårløkstilker
  • 0.5 dl ristet gresskarkjerner
  • Salt og pepper

Vinagrett

  • 3 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 stk lime, juicen

Slik gjør du:

Dressing:

1. Visp sammen eggeplommene med finhakket sardiner, presset hvitløk, limeskall, limejuice og finrevet Västerbottensost.

2. Tilsett oljen forsiktig i en jevn stråle under visping (bruk gjerne en stavmikser). 

3. Tilsett salt og melk under visping for å få en løsere konsistens. Smak til med mer salt om nødvendig.

Salat:

1. Skrubb søtpotetene og del dem i båter. Pensle med litt olje og lag grillstriper på grillen eller i en støpejernspanne. 

2. Dryss litt salt over potetene og  pakk den inn i folie. Stekes på grillen eller i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. 

3. Del avokadoen i store båter. Pensle med litt olje og grill avocadobåtene på grillen eller i en støpejernspanne, ca 2 minutter per side.

4. Hakk vårløk og koriander, skjær osten i terninger, høvle reddikken, del tomatene i to, rens sukkerertene og bland olivenolje med limejuice.

5. Bland sammen salaten og avslutt med de grillede grønnsakene. Ha over dressing og vinagrett etter eget ønske.