Fastost
Fastost dekker et bredt spekter av oster, fra de smidige til de harde. Teksturen spenner fra glatt til grovkornet. Osten kan ha runde hull, være pipet eller massiv. Smaksspekteret er stort, fra aromatisk, nøtteaktig og søtlig, til syrlig, salt og smøraktig. De modnes som regel før de er spiseklare, og mange egner seg godt for lagring. Eksempler innen denne kategorien er velkjente Cheddar, Gruyere, Parmigiano Reggiano, Comte og Manchego.
Glad i fastost? Lær deg forskjellen på de tre italienske klassikerene - Parmigiano Reggiano, Grana Padano og Pecorino.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
En smakfull søt og kraftig ekte brunost med smidig konsistens fra Sæterstad gård i Nordland. Passer godt på brødskiven, knekkebrødet eller på vaffelen. Bruk den også til å smaksette en viltsaus eller viltgryte.
En smakfull søt og kraftig ekte brunost med smidig konsistens fra Sæterstad gård i Nordland. Passer godt på brødskiven, knekkebrødet eller på vaffelen. Bruk den også til å smaksette en viltsaus eller viltgryte.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i mønstret form.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i mønstret form.
Norsk tradisjonsrik brunost fra Heidal støpt i rund form.
Norsk tradisjonsrik brunost fra Heidal støpt i rund form.
Norskprodusert fastost smaksatt med karve, ystet på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert fastost smaksatt med brennesle, ystet på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert fastost smaksatt med bukkehornkløver, ystet på pasteurisert kumelk.
Naturell, norsk fastost ystet for hånd av pasteurisert kumelk fra utvalgte gårder i Valdres. Valdresost er en fet gulost med fyldig og rund smak som er modnet i minimum 4 måneder. Osten egner seg svært godt til smørbrød, baguetter og sandwicher, eller ternet i en salat. Perfekt på ostefat og til tapas. Valdres Ost fikk bronsemedalje i World Cheese Awards i Wales November 2022.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres.
Norskprodusert vellagret, fast gulost ystet på pasteurisert helmelk fra ku, fra utvalgte gårder i Valdres. Modnet som ostehjul på trehyller i minst 8 måneder. Juleosten er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Den har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Perfekt til julefrokosten og lunsjen, eller som vertinnegave. Egner seg godt på brødskiven og ostesmørbrød og godt på ostefat, til tapas, på pizza og burger, i omelett eller til å strø over pasta. Juleosten finner du i utvalgte butikker i sesong.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk og lagret i minimum ni måneder.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk og smaksatt med trøffel.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk og smaksatt med ramsløk.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert kumelk og lagret i minimum 9 måneder.
IBEX er en halvfast ost på pasteurisert ku- og geitemelk fra Myrdal gård, modnet i minimum 7 måneder. IBEX betyr fjellgeit på latinsk og en blanding av ostene Fjellost og Geitost, også fra Myrdal. IBEX har en noe kremet konsistens der du kan kjenne krystaller etter hvert som osten modnes.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk og lagret i minimum ni måneder.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk og smaksatt med trøffel.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk og smaksatt med ramsløk.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert kumelk og lagret i minimum 9 måneder.
Norsk halvfast edamer ost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert kumelksost, etter nedelandsk oppskrift.
Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk.
Norsk halvfast pastaurisert kumelksost fra Myrdal gård, tilsatt svart og grønn cayennepepper. Lagret minimum 2 måneder.
Norskprodusert tradisjonsrik nøkkelost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert gulost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert nøkkelost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert kumelk. En rund og tradisjonsrik ost med smak av karve.
Norskprodusert trøffelost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert hvit geitost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert geitemelk.
Norskprodusert tradisjonsrik nøkkelost fra Snertingdal, ystet på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert syrnet ferskost som er rullet i malt pepper. Osten selges i en forpakning med et rivgjern.
Norsk halvfast rødkittost fra Thorbjørnrud Ysteri laget på pasteurisert kumelk. Rød Ku har en svært god smelteevne, prøv den på din neste hjemmelagede pizza eller ostesmørbrød. Osten er en 24/7 ost, den egner seg utmerket til raclette, sauser, pasta, salater eller ostefatet.
Afrodite er en fastost på pasteurisert sau- og geitemelk med naturlig skorpe. Osten er lagret i minimum 5 måneder. Osten er oppkalt etter sauegjeterens favoritt-sau Afrodite, som lever sine glade sauedager på Øvre Kjekshus Gård på Hadeland.
Tradisjonell upasteurisert italiensk fastost med mange bruksområder.
Smaksrik fastost fra Danmark.
Smaksrik fastost fra Danmark
Smakfull fastost fra Italia, egner seg godt til matlaging.
Hollandsk fastost med en mild, søt og nøtteaktig smak. Laget på pasteurisert kumelk.
Hollandsk fastost med en mild, søt og nøtteaktig smak.
Hollandsk fastost, egner seg like godt på ostefatet som til matlaging. Laget på pasteurisert kumelk.
Hollandsk fastost av Goudatypen, i fin og praktisk pakning.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Gullmedaljevinner fra Holland, i fin og praktisk pakning.
Smakfull fastost fra Italia, egner seg godt til matlaging.
Røkt halvfast ost fra Italia, egner seg både til smelting og riving.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Västerbottensost er en svensk stolthet laget på pasteurisert kumelk. Den har tradisjoner som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet.
Hollandsk fastost med en mild, søtlig og litt nøtteaktig smak.
Premiert fastost fra Holland med en fyldig og nøtteaktig smak
Hollandsk fastost laget på pasteurisert kumelk. Modnet i minst 12 måneder.
Hollandsk fastost laget på pasteurisert kumelk. Modnet i minst 18 måneder. Gullvinner i WCA 2022.
Tradisjonell hollandsk fastost, egner seg like godt på ostefatet som til matlaging.
Hollandsk fastost av Goudatypen, tilsatt wasabi.
Hollandsk fastost av Goudatypen, tilsatt chili.
Tradisjonell hollandsk fastost, egner seg like godt på ostefatet som til matlaging.
Hollandsk fastost laget på pasteurisert kumelk og tilsatt grønn pesto.
Hollandsk fastost laget på pasteurisert kumelk. Tilsatt trøffel, steinsopp og bukkehornkløver.
Tradisjonell hollandsk fastost med mye smak, laget på pasteurisert kumelk.
Tradisjonell hollandsk fastost med mye smak, laget på pasteurisert kumelk.
Klassisk engelsk rød cheddar med gode smelteegenskaper.
Klassisk engelsk rød cheddar. Utmerket til hamburgeren.
Engelsk hvit cheddar. Utmerket til hamburgeren.
Engelsk hvit cheddar med italiensk trøffel. Utmerket til hamburgeren.
Ekte cheddar med fyldig og syrlig smak, produsert i Storbritannia.
Klassisk rød cheddar i skiver som passer utmerket både på brødskiven og på hamburgeren. Forpakningen inneholder ca 50 skiver.
Klassisk engelsk rød cheddar.
Klassisk rød engelsk cheddar er en velkjent ost med perfekte smelteegenskaper.
Engelsk cheddar. Laget på pasteurisert kumelk.
Moden cheddar med sort voks.
Krydret cheddar med rød voks.
Krydret cheddar med rød voks laget på pasteurisert kumelk.
Ekstra lagred cheddar i sort voks laget på pasteurisert kumelk.
Cheddar i gul voks laget på pasteurisert kumelk.
18 måneder lagret red Leicester laget på pasterurisert kumelk.
Cheddar med smak av hvitløk og urter i grønn voks laget på pasteurisert kumelk.
Moden cheddar blandet med whisky laget på pasteurisert kumelk.
Red Leicester laget på pasteurisert kumelk, lagret i minimum 18 måneder.
Ekstra moden cheddar med sort sommertrøffel laget på pasteurisert kumelk.
Pasteurisert fåremelksost som har vunnet World Cheese Awards to ganger. (2006 + 2011).
Pasteurisert fåremelksost som med sin 12 mnd lagring har vunnet World Cheese Award to ganger. (2006 + 2011)
Cheddar med biter av syltet løk, laget på pasteurisert kumelk.
Cheddar produsert på pasteurisert kumelk med smak av ingefær.
Cheddar med røkt smak i gul voks laget på pasteurisert kumelk.
Cheddar med hvitløk og urter i grønn voks laget på pasteurisert kumelk.
Cheddar produsert på pasteurisert melk, grottelagret i Snowdonia-fjellene.
Ekstra vellagret engelsk cheddar naturlig modnet i ca 18 måneder.
Ekstra vellagret engelsk cheddar, modnet i ca. 24 måneder.
Vellagret engelsk cheddar med rødlig fargepreg lagret i ca. 6 måneder.
Eikerøkt cheddarost modnet i 9 til 12 måneder.
Tom le Fromager er en delikat og fruktig ost fra Normandie. Laget av pasteurisert kumelk.
Fast fransk fjellost, ypperlig til ostebordet, gratinering, eller i fondue. Produsert av upasteurisert kumelk.
Fast fransk fjellost, ypperlig til ostebordet, gratinering, eller i fondue. Produsert av upasteurisert kumelk.
Fast fransk fjellost, ypperlig til ostebordet, gratinering, eller i fondue. Produsert av upasteurisert kumelk.
Gruyere Grottelagret er smakfull og svært aromatisk uten å være sterk.
Gruyere Réserve er en upasteurisert fastost med lagringstid på ca 11 måneder, og ligger smaksmessig mellom mild og grottelagret Gruyere.
En mild ost fra fjellområdene Gruyere i Sveits.
Verdensmesteren i World Cheese Awards 2022! En håndverksost fra fjellområdene Gruyère, laget på upasteurisert kumelk. Modnet i minimum 300 dager og er laktosefri.
Sveitiskt mild Emmentaler med de velkjente store hullene.
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med nøttepreget og aromatisk smak. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Sveitsisk emmentaler réserve med de velkjente store hullene. Laget på upasteurisert kumelk og modnet i minimum 18 måneder.
Fastost fra Sveits laget på upasteurisert melk fra kuer som beiter i alpene.
Kremet sveitsisk alpeost fremstilt av upasteurisert kumelk.
Sveitsisk alpeost fremstilt av upasteurisert kumelk.
Halvfast sveitsisk ost laget av pasteurisert kumelk med smak av trøffel. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Appenzeller, en sveitsisk klassiker mye brukt i ostefondue. Denne er ekstra lagret for en kraftigere smak.
Appenzeller, en sveitsisk klassiker mye brukt i ostefondue. Denne er ekstra lagret for en kraftigere smak.
Appenzeller, en sveitsisk klassiker mye brukt i ostefondue.
Sveitsisk fastost laget av upasteurisert kumelk, med kraftig og aromatisk smak. Modnet i sandsteinsgruvene i Kaltbach.
Sveitsisk Emmentaler grottelagret er lagret i 14 mnd.