Til toppen

Digg lørdagsmat med spennende råvarer

Digg lørdagsmat med spennende råvarer

Lørdag er en av de dagene i uken vi har mulighet til å bruke litt ekstra tid på å lage mat, og den dagen vi gjerne unner oss noe ekstra godt. Hva med å prøve noen nye oppskrifter denne helgen?

Uken nærmer seg slutten, og du begynner å bli fysen på noe skikkelig digg lørdagsmat. Tankene vandrer fort til hamburgere, lasagne, sushi eller pizza: retter som er svært populære i Norges tusen hjem. Vi skal ikke nekte for at dette er skikkelig digg kosemat, men her er noen oppskrifter som inviterer til å prøve noe nytt og spennende i helgen. Be venner eller familie på en gastronomisk lørdag – kanskje finner dere en ny favorittrett blant disse digge oppskriftene?

Lek med smakskombinasjoner og komposisjoner

Hvis du er åpen for å prøve nye smakskombinasjoner du i utgangspunktet er litt skeptisk til, vil du raskt oppdage at mat kan gi deg langt flere spennende opplevelser enn du trodde var mulig. Prøv eksempelvis en syrlig balsamico på søte jordbær som en syndig dessert, eller rennende karamell over popcornet ditt på neste filmkveld. Det vil nærmest garantert bli en suksess.

Å legge litt kreativitet i hvordan du komponerer og danderer en rett, er enda et triks i ermet for å imponere middagsgjestene. Bare ta en titt på denne kreasjonen av en dessert laget med Saint Agur og pære. Ikke bare ser det kult ut, men det smaker også himmelsk. La lørdagsmiddagen bli en lek og en dag til å teste nye ting!

Skulle du være av typen som ikke er så glad i forandringer, trenger du ikke nødvendigvis å gå så langt ut av komfortsonen. Du kan for eksempel fortsatt ha pizza på lørdag, men denne gangen kan du kle den i en ny og sprek drakt. I denne dessertpizzaoppskriften blander vi inn litt søte smaker i deigen, og topper det hele med en spennende kombinasjon av Brie, sjokolade og bær.

Ute etter en spennende forrett? Denne forretten er en velkomponert symfoni av gulrot, kamskjell og bacon. Bruk den gjerne til de litt spesielle anledningene og server den i et skjell som vist, så setter du prikken over i'en.

Gjør lørdagsmiddagen til noe spesielt

Har du tid til å planlegge helgens måltid litt i forkant, vil dette langtidsmarinerte svinet falle i smak hos de fleste. I denne oppskriften skal du marinere svinekjøttet i sennep og balsamico, men det er selvfølgelig lov å prøve seg frem med andre velsmakende marinader også.

Som høydepunktet i uken er lørdagen også en gyllen anledning til å prøve spesialiteter fra andre steder i verden. Du trenger nemlig ikke reise noe sted for å oppleve en munnfull fra Asia eller Sør-Amerika. Eller hva med Torta Fritta med parmaskinke som en herlig helgesnack?

Les også: Savner du Italiaferien? Her er maten som tar deg tilbake

For å gjøre noe spesielt ut av lørdagsmiddagen er det en velkjent sak at dekket bord med blomster eller andre former for dekorasjon vil være med på å sette en god stemning. Demp lyset og tenn levende lys, sett på noe stemningsskapende musikk du liker og rett og slett ha det hyggelig!