Til toppen

Dessertpizza med Brie de Paris


Dessertpizza med Brie de Paris

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp vann og melk til det er fingervarmt (ca. 37 °C), rør ut gjæren og ha væsken i en miksebolle.
  2. Tilsett smør, vaniljepulver og sukker. Elt på lav hastighet, tilsett litt og litt mel til deigen så vidt slipper bollen. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndklede og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. Ha deigen på et godt melet bakebord, trill ut til små runde boller og kjevle videre ut til litt tynne pizzaer. Legg bunnene på bakepapirkledd stekebrett og prikk dem lett med en gaffel (bunnene blåser seg opp under steking dersom de ikke prikkes).

 

Forvarm stekeovnen til 220 °C.

  1. Forstek pizzabunnene på midterste rille i ca. 5 minutter, til de er lys gylne. Ta de ut av ovnen, smør utover et tynt lag med sjokolade, legg på brie, dryss over hvit sjokolade og stek videre til osten så vidt begynner å smelte.
  2. Ta pizzaen ut av ovnen og legg på friske bær, granateple og nøtter. Pynt gjerne med litt frisk mynte.

 

Tips:

Her kan man også bruke for eksempel jordbær eller rips.

Slik får du ut granatfrøene:

Del granateple i to, hold snittflaten over en bolle og dunk på skallet med en skje eller tresleiv slik at kjernene faller ned i bollen. Sil av overflødig væske.

1 pizza (6-8 porsjoner)

porsjoner
Pizzabunn
2 dl vann
1 dl melk
1 pk fersk gjær
1 dl smeltet smør
Topping
400 g Friske bringebær og blåbær
1 stk granateple
50 g pistasjkjerner, grovt hakket

Legg oppskrift i handlevogn