Til toppen

Cloud Eggs med grønne oliven

Cloud Eggs med grønne oliven

4 porsjoner

  • 50 g Iliada oliven grønn u/sten øko
  • 4 egg
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 stilk vårløk, finhakket
  • 4 klype salt
  • litt nykvernet sort pepper
Til servering
  • Iliada olivenolje
  • Iliada grønne oliven, i skiver
  • nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200 ˚C. Legg bakepapir på et stekebrett.

2. Skill eggene, ha eggehvitene i en bakebolle og legg eggeplommene forsiktig tilbake i det halve skallet, eller på en tallerken.  

3. Pisk eggehviter og salt til det er luftig og stivt. Vend inn oliven, vårløk og parmesan.

4. Bruk en spiseskje og lag fire skylignende rundinger på stekebrettet. Lag en fordypning i midten.

5. Stek på midterste rille ca. 3 minutter, legg eggeplommene i fordypningene og stek videre ca. 3 minutter. Her vil tiden variere fra stekeovn til stekeovn, så pass godt på. Eggene smaker best med litt rennende plomme.

6. Drypp over olivenolje og kvern over litt pepper. Server gjerne med ekstra oliven. Serveres varme.   

Tips:

Server gjerne eggene på ristet brød eller med litt spinat og avokado i skiver.