Til toppen

Camenås ØKO 140 g

Produktnummer: 901020-Fpak
Lagerbeholdning:

Norsk økologisk ost fra Den blinde ku. En håndlaget camembert med mye smak og god kvalitet.

Den blinde ku er et ysteri med en unik historie. Eventyret startet da Inger Rosenfeld fikk en halvblind ku i 50 års gave. Kua Melissa var uheldig som kalv og gikk på en gren som gjorde henne blind på det ene øyet. Melissa ble maskoten som fikk gjøre nesten hva hun ville, og Inger kunne virkeliggjøre sin drøm om å lage ost. I dag lager ysteriet en mengde ulike varianter, har vunnet flere priser både i Norge og internasjonalt og er et av de få meieriene som også er autorisert til å eksportere ost. Camenås lages av økologisk pasteurisert kumelk og har et relativt lavt fettinnhold. I 2003 vant Camenås sølvmedalje i Fancy food show i New York for "outstanding new product".
Allergener
Melk
Smak
Dette er en håndlaget camembert. Den har en godt utviklet, fin og aromatisk hvitmugg overflate og en gjennommodnet ostemasse med fruktig smak. Denne osten modnes fra utsiden og inn til midten og vil mot slutten av modningsforløpet bli helt flytende. Smaken vil med modningen gå fra mild til svært fyldig.
Bruksområder
Camenås er som all camembert velegnet som dessert, men prøv den også på smørbrød, som kveldskos eller lunsjrett. Den aromatiske smaken gjør seg også godt i en pai. Vi anbefaler at osten er temperert for at smaken skal komme frem på best mulig måte.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1170.000 KJ
Energi (KCal) 280.000
Fett 23.000 g
Mettet fett 16.000
Karbohydrater 0.000 g
Sukkerarter 0.000
Protein 17.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 1.500
Gtin D-pak 7026591007122
Gtin F-pak 7026599010209
Opphavssted Norge
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Camenås er som all camembert velegnet som dessert, men prøv den også på smørbrød, som kveldskos eller lunsjrett. Den aromatiske smaken gjør seg også godt i en pai. Vi anbefaler at osten er temperert for at smaken skal komme frem på best mulig måte.
Smak Dette er en håndlaget camembert. Den har en godt utviklet, fin og aromatisk hvitmugg overflate og en gjennommodnet ostemasse med fruktig smak. Denne osten modnes fra utsiden og inn til midten og vil mot slutten av modningsforløpet bli helt flytende. Smaken vil med modningen gå fra mild til svært fyldig.
Antall F-pak i D-pak 5
Standard pakningsenhet 140 Gram
EPD nummer 2611960
Ingredienser Pasteurisert økologisk kumelk, salt, mikrobiell løpe, syrekultur, muggkultur.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 3
Fyldig 3
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 1
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 0 °C.
Max.temp 4
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned