Til toppen

Brokkoli- og Stiltonsuppe


Brokkoli- og Stiltonsuppe

En sort skål fylt med brokkoli- og Stiltonsuppe, toppet med biter av Stilton og brokkoli.

Slik gjør du:

1. Skjær brokkoli i buketter, kutt opp stilkene. Skrell og del poteten i terninger, finhakk løk, smuldre osten.

2. Varm opp litt olje i en kasserolle, stek løken til den er myk og fått litt farge. Ha i poteten og la den steke i et par minutter.

3. Hell i grønnsaksfonden og la det småkoke til poteten er myk. Ha så i brokkoli og la det putre til de er kokt.

4. Tilsett Stilton og fløte mot slutten av koketiden.

5. Kjør suppen i en blender eller med stavmikser til ønsket konsistens. Tilsett mer fond eller fløte dersom suppa blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

6. Server med noen buketter brokkoli og Stilton.

Tips:

Stilton kan erstattes med annen type blåmuggost som egner seg til koking. 

4 porsjoner

porsjoner
1 brokkoli
1 medium potet
1 løk
220 g stilton
1 dl kremfløte/matfløte
olivenolje til steking
salt og pepper
Til servering
kokte brokkolibuketter
Stilton

Legg oppskrift i handlevogn