Til toppen

Bleu d'Auvergne AOP 125 g

Livradois er en liten familiebedrift som har produsert ost i 3 generasjoner. De produserer kjente AOP oster som Bleu d’Auvergne, Fourme D’ambert og Saint Nectaire. Bleu d'Auvergne er en blåmuggsost basert på pasteurisert kumelk. Lagringen foregår i fuktige kjellere med utluftning. I løpet av 3 uker utvikler muggsoppen seg og gir osten den blå marmoreringen. Osten fikk AOP-betegnelsen i 1975.
Allergener
Melk
Smak
Denne blåmuggosten har et en jevn marmorering, og den er litt mykere og milderer enn en Roquefort.
Bruksområder
Bleu D'Auvergne passer godt på ostebordet, gjerne med syltet fiken, portvinsmarinerte korinter eller honning og valnøtter. Den kan også brukes i dressinger og sauser.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1480.000 KJ
Energi (KCal) 354.000
Fett 26.000 g
Mettet fett 20.000
Karbohydrater 1.000 g
Sukkerarter 0.100
Protein 22.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.500
Gtin D-pak 13760038272506
Gtin F-pak 3760038272509
Opphavssted Frankrike
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Bleu D'Auvergne passer godt på ostebordet, gjerne med syltet fiken, portvinsmarinerte korinter eller honning og valnøtter. Den kan også brukes i dressinger og sauser.
Smak Denne blåmuggosten har et en jevn marmorering, og den er litt mykere og milderer enn en Roquefort.
Antall F-pak i D-pak 10
Standard pakningsenhet 125 Gram
EPD nummer 5184395
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur, penicillium roqueforti, surhetsregulerende middel: kalsiumklorid E509.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 3
Skarp 4
Fyldig 3
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 6