Til toppen

Blåmandag ØKO ca 2 kg

Produktnummer: 901201
Lagerbeholdning:

Norsk økologisk ost fra Den blinde ku med en kvalitet helt på høyde med den franske roqueforten.

Den Blinde Ku er et ysteri med en unik historie. Eventyret startet da Inger Rosenfeld fra Ås i Akershus fikk en halvblind ku i 50 års gave. Kua Melissa var uheldig som kalv og gikk på en gren som gjorde henne blind på det ene øyet. Melissa ble maskoten som fikk gjøre nesten hva hun ville, og Inger kunne virkeliggjøre sin drøm om å lage ost. I dag lager ysteriet en mengde ulike varianter, har vunnet flere priser både i Norge og internasjonalt, og er et av de få meieriene som også har eksportert ost. Blåmandag produseres av pasteurisert økologisk kumelk og modnes i minimum 3-4 måneder. Denne osten vant gull i osteolympiaden i Østerrike i 2010.
Allergener
Melk
Smak
Denne osten har en syrlig og fyldig smak, med tydelig preg av blåmugg og salt. Konsistensen er myk og smidig. Osten kan avgi noe fukt og har mange likhetstrekk med den kjente franske roqueforten. Blåmandag er en helt spesiell norsk ost som har utpreget høy kvalitet og masse smak.
Bruksområder
Blåmandag passer svært godt på ostebordet, eller som en dessert servert med for eksempel karamellisert fiken. Prøv den også i matlaging til for eksempel saus, blue-cheese dressing, pai og omelett. Osten smaker aller best temperert og når den får følge av usaltet brød/kjeks.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1250.000 KJ
Energi (KCal) 298.000
Fett 26.000 g
Mettet fett 18.000
Karbohydrater 0.000 g
Sukkerarter 0.000
Protein 18.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.200
Gtin D-pak 97026599012015
Opphavssted Norge
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Blåmandag passer svært godt på ostebordet, eller som en dessert servert med for eksempel karamellisert fiken. Prøv den også i matlaging til for eksempel saus, blue-cheese dressing, pai og omelett. Osten smaker aller best temperert og når den får følge av usaltet brød/kjeks.
Smak Denne osten har en syrlig og fyldig smak, med tydelig preg av blåmugg og salt. Konsistensen er myk og smidig. Osten kan avgi noe fukt og har mange likhetstrekk med den kjente franske roqueforten. Blåmandag er en helt spesiell norsk ost som har utpreget høy kvalitet og masse smak.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 2000 Gram
EPD nummer 2612216
Ingredienser Pasteurisert økologisk kumelk, mikrobiell løpe, salt, syrekultur, muggkultur.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 3
Skarp 5
Fyldig 5
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 1
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 1 °C.
Max.temp 4
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned