Til toppen

Bayonne skinke u/ben ca 6,5 kg

Varenummer: 501170
EPD nummer: 2254860
F-pak i D-pak: 1

Frankrikes svar på spanjolenes Serrano og italienernes Parma.

Bayonneskinke produseres i områdene rundt kommunen med samme navn som ligger Syd-Vest i Frankrike, ved foten av Pyreneene. Det er mange faktorer som må tilfredsstilles før en skinke kan få lov til å bære navne Bayonne. Grisene, fra rasen Pie Noir, slaktes i vinterhalvåret når de veier mellom 130-150 kilo, og er 12 og 15 måneder gamle. Fôret de spiser består av gress, mais, kastanjer og rotgrønnsaker. Skinkene gnis inn med lokalt salt som kommer fra Béarn, dette saltet utvinnes fra Adourelven som renner ut i Biscayabukten. Tørkingen og modningen foregår i minimum 9-10 måneder i det samme området, dette fordi temperaturen, klimaet fra Atlanterhavet og luften fra Spania er med på å gi skinken dens helt unike smak og karakter. Bayonneskinke fikk sin offisielle IGP-beskyttelse (Indication Géographique Protégée) 7. oktober 1998. Denne skinken må for all del ikke sammenlignes med den norskproduserte “Bayonneskinken” som er kokt og røkt.
Spesifikasjoner
Vilkår for oppbevaring og bruk Oppbevares tørt og kjølig.
Tilleggsinfo Til 100g ferdigvare er anvendt: svinekjøtt 143g
Energi (KJ) 1126.000 KJ
Energi (KCal) 270.000 KCal
Fett 17.500 g
Mettet fett 7.300
Karbohydrater 0.400 g
Sukkerarter 0.010
Protein 33.300 g
Kostfiber 0.000
Salt 3.580
Gtin D-pak 97026591003042
Opphavssted Frankrike
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Bayonneskinke kan man servere hele året, den er velegnet til forrett sammen med melon eller andre modne frukter. Benytt den gjerne til lunsj eller middag, i raclett, eller ved siden av en grønn salat. Den passer også perfekt sammen med ost fra samme området. Pass alltid på å skjære skinken i tynne skiver.
Smak Denne skinken har en relativt mørk rød kjøttfarge, konsistensen er fast og mør på samme tid, med noen innfelte saltkrystaller. Smaken er delikat og mild med ett lett saltpreg.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 6500 Gram
EPD nummer 2254860
Ingredienser Skinke av svin, salt, konserveringsmiddel: kaliumnitrat E252.
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Fri for
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 0 °C.
Max.temp 4 °C.
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned
Dokumentliste
Legg i liste for å generere flere dokumenter på en gang.
Legg i liste