Til toppen

Bayonne skinke u/ben ca 6,5 kg

Produktnummer: 501170
Lagerbeholdning:

Frankrikes svar på spanjolenes Serrano og italienernes Parma.

Bayonneskinke produseres i områdene rundt kommunen med samme navn som ligger Syd-Vest i Frankrike, ved foten av Pyreneene. Det er mange faktorer som må tilfredsstilles før en skinke kan få lov til å bære navne Bayonne. Grisene, fra rasen Pie Noir, slaktes i vinterhalvåret når de veier mellom 130-150 kilo, og er 12 og 15 måneder gamle. Fôret de spiser består av gress, mais, kastanjer og rotgrønnsaker. Skinkene gnis inn med lokalt salt som kommer fra Béarn, dette saltet utvinnes fra Adourelven som renner ut i Biscayabukten. Tørkingen og modningen foregår i minimum 9-10 måneder i det samme området, dette fordi temperaturen, klimaet fra Atlanterhavet og luften fra Spania er med på å gi skinken dens helt unike smak og karakter. Bayonneskinke fikk sin offisielle IGP-beskyttelse (Indication Géographique Protégée) 7. oktober 1998. Denne skinken må for all del ikke sammenlignes med den norskproduserte “Bayonneskinken” som er kokt og røkt.
Smak
Denne skinken har en relativt mørk rød kjøttfarge, konsistensen er fast og mør på samme tid, med noen innfelte saltkrystaller. Smaken er delikat og mild med ett lett saltpreg.
Bruksområder
Bayonneskinke kan man servere hele året, den er velegnet til forrett sammen med melon eller andre modne frukter. Benytt den gjerne til lunsj eller middag, i raclett, eller ved siden av en grønn salat. Den passer også perfekt sammen med ost fra samme området. Pass alltid på å skjære skinken i tynne skiver.
Spesifikasjoner
Vilkår for oppbevaring og bruk oppbevares tørt og kjølig.
Tilleggsinfo til 100g ferdigvare er anvendt: svinekjøtt 143g
Energi (KJ) 1126
Energi (KCal) 270
Fett (g) 17.5
Mettede fettsyrer (g) 7.3
Karbohydrater (g) 0.4
Sukkerarter (g) 0.01
Protein (g) 33.3
Salt (g) 3.58
Kostfiber (g) 0
Gtin D-pak 97026591003042
Opphavssted Frankrike
Drenret vekt 0.000
Bruksområder Bayonneskinke kan man servere hele året, den er velegnet til forrett sammen med melon eller andre modne frukter. Benytt den gjerne til lunsj eller middag, i raclett, eller ved siden av en grønn salat. Den passer også perfekt sammen med ost fra samme området. Pass alltid på å skjære skinken i tynne skiver.
Smak Denne skinken har en relativt mørk rød kjøttfarge, konsistensen er fast og mør på samme tid, med noen innfelte saltkrystaller. Smaken er delikat og mild med ett lett saltpreg.
Antall F-pak i D-pak 1
Pakningsenhet 6500 Gram
EPD nummer 2254860
Ingredienser Skinke av svin, salt, konserveringsmiddel: kaliumnitrat E252.
Sesong Nei
Opprinnelsesland Frankrike
Ku Nei
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Fri for
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Bygg Fri for
Havre Fri for
Hvete Fri for
Rug Fri for
Lupiner Fri for
Spelthvete Fri for
Khorasanhvete Fri for
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Korsher Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Pakningsstørrelse 6500.0 gram
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 0 °C.
Max.temp 4 °C.
Varemerke Loste
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned