Til toppen

Asparges i Prosciutto di Parma


Asparges i Prosciutto di Parma

Asparges surret inn i Prosciutto di Parma og toppet med en lys saus.

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.

3. Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.

4. Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.

5. Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

Tips:

Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer. 

4 porsjoner

porsjoner
12 grønne asparges
Hollandaisesaus
2 ss rapsolje
3 eggeplommer
180 g smør
1 ss kaldt vann
1 ss sitronsaft
2 ss kaldt smør
salt og pepper

Legg oppskrift i handlevogn