Skip to main content
Til toppen
Asparges i Prosciutto de Parma

Asparges surret inn i Prosciutto di Parma og toppet med en lys saus.

Asparges i Prosciutto de Parma

En klassisk kombinasjon vi gjerne serverer året rundt. Nytes som en lett lunsj eller som en del av et større måltid.

4 porsjoner

  • 12 grønne asparges
  • 4 skiver Prosciutto de Parma
Hollandaisesaus
  • 2 ss rapsolje
  • 3 eggeplommer
  • 180 g smør
  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss kaldt smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Skrell aspargesene og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt til aspargesene begynner å bli møre. Avkjøl aspargesen i kaldt vann. Tørk aspargesene på papir.
  3. Pakk inn tre asparges i hver skive Prosciutto di Parma. Legg «aspargespakkene» i en ildfast form. Sett formen i ovnen på 180 grader og la det steke til parmaskinken er sprø og aspargesen er mør. Dette tar 8-10 minutter.
  4. Smelt 180 g smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og la smøret bli lunkent.
  5. Ha eggeplommene i en kjele og sett på lav varme sammen med kaldt vann, sitronsaft og litt salt. Pisk kraftig mens sausen står på lav varme. Pisk til sausen begynner å tykne og spe i det smeltede smøret. Når sausen begynner å bli tykk drar du kjelen av varmen og pisker inn 2 ss kaldt smør for å «stoppe» kokeprosessen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

 

Tips: Denne retten passer perfekt som forrett eller som snacks før middagen. Den passer også godt med et glass på verandaen i sommer. 

Visning
Parmaskinke DOP 70 g

Parmaskinke er en av verdens fineste matvarer, og er Italias stolthet. Er lagret i 14 måneder, og har en mild, søtelig smak og hint av parmesan grunnet foringen av grisen med myse fra parmesan. Passet utmerket som topping på pizza. Legges på etter at pizzen er ferdig stekt.

Produktnummer: 501012
Lagerbeholdning:
1.185,71 pr kg
Lenker
Min side