Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

(S) Vacherin Mont d'or AOP ca 850 g

Frankrike

Din mat er din medisin.

Hippokrates

Vacherin Mont D'Or er en kittmodnet bløt ost, produsert i Jurafjellene syd for byen Pontarlier, ca. 1300 m.o.h., nær grensen til Sveits. Den er produsert av upasteurisert kumelk. Det anbefales at den spises med skje. Osten lagres/ modnes på meieriet i former av gran (fra 3 uker–2 mnd) i en temperatur på 10–12 °C med meget høy luftfuktighet. VacherinMont D’Or produseres kun av ”vintermelken” i perioden august til mars. Dette gjør den tilgjengelig fra slutten av september til begynnelsen av april. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981.

Smak

Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. VacherinMont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken.

Bruksområder

Vacherin Mont D'Or er en av våre meget spesielle oster, som absolutt er å anbefale når man skal presentere et utvalg utenom det vanlige. Den bør være en del av en osteanretning etter en kraftig hovedrett.

Vareinfo

Framstilt av rå melk.

Opphavssted

Frankrike

Opprinnelsesland

Frankrike

AOP (Appellation D'Origine Protégée)

Ingredienser

Upasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur.

Allergener

Ja: Melk

Kan innholde spor av: Ingen

Produktinformasjon

Varenavn (S) Vacherin Mont d'or AOP ca 850 g
Varenr. 905552
EPD nr. 2250132
Familie Kittmodningsost
Oppbevaring Oppbevares kjølig, 2-8°C
Sesong Vinter, ca uke 38-17
GTIN Fpak
GTIN Dpak 97026591003363
Antall i Dpak 1
Drenet vekt 0

Næringsinformasjon

Energi (KCal) 310 KCal
Energi (KJ) 1295 KJ
Fett 26 g
Mettet fett 17 g
Karbohydrater 4 g
Sukkerarter 0,4 g
Kostfiber 0 g
Proteiner 22 g
Salt 0,95 g