Pasta bolognese
Pasta bolognese, eller Ragù alla bolognese, er en favoritt på middagsbordet. Server sausen med pasta toppet med litt revet parmesan, eller legg den lagvis med hvit saus og pastaplater i en lasagne.
4 porsjoner
- 3 ss olivenolje
- 160 g pancetta
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 stilk stangselleri
- 600 g kjøttdeig (av okse eller blanding okse/svin)
- Ca 2 dl vin rødvin eller hvitvin
- Ca 2 dl oksekraft
- 400 g Mutti polpa
- salt og pepper
- 500 g pappardelle eller garganelli
- 20 g parmesan, Parmigiano Reggiano
Slik gjør du:
- Brun pancetta i litt olivenolje.
- Hakk grønnsakene så fint du kan i små terninger. Ha grønnsakene i gryten med pancetta og la det surre på svak varme til løken er myk og blank.
- Tilsett kjøttdeig og stek til det er gjennomstekt og litt gyllent.
- Ha vinen i gryten og kok opp til vinen har fordampet.
- Tilsett tomater og oksefond. La sausen putre på lav varme i 2-3 timer.
- Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt vann hvis sausen er for tykk eller litt melk hvis du ønsker en rundere smak.
- Kok pasta etter anvisningen på pakken. Rør sausen inn i pastaen før servering og topp med revet parmesan.