Confit de canard
Confit de Canard er andelår konservert i sitt eget fett, eller gåsefett, slik at den får en fantastisk god smak. Det er en klassisk fransk rett som blir sett på som en delikatesse verden over. Det møre kjøttet er himmelsk godt, og sprøstekt i ovnen kommer smaken virkelig til sin rett.
Til 4 porsjoner
- 1 boks á ca 1,24 kg Confit de Canard
- 4 hvitløksfedd
- 4 stilker frisk rosmarin
Kirsebærsaus
- 2 ss andefett
- 2 stk sjalottløk
- Ca 2 dl rødvin/matvin
- 2 dl oksefond
- 100 g kirsebær på glass
- 1 ss kaldt smør
Sellerirotmos
- Ca 750 g sellerirot
- 2-3 ss creme fraiche
- 1-2 ss smør
Slik gjør du:
- Finhakk sjalottløken. Stek løken i litt andefett i en dyp stekepanne til løken er lys brun. Hell vinen over løken og la vinen koke litt inn før du tilsetter kraft. La sausen koke inn til ca. halv mengde. Sil laken av kirsebærene og ha dem i sausen (ta vare på laken til senere). Smak eventuelt til med litt av kirsebærlaken.
- Rør inn kaldt smør og smak sausen til med salt og pepper rett før servering.
- Kutt sellerirot i terninger og kok i usaltet vann, til de er møre og fine. Hell av vannet og mos selleriroten med stavikser eller food processor sammen med creme fraiche og smør. Spe eventuelt med litt fløte eller melk til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Hold mosen varm.
- Legg lårene med skinnsiden opp i en ildfast form, la en del av fettet få være med. Tilsett rosmarin og knuste hvitløkfedd. Dryss over litt salt og kvernet pepper. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter. Ønsker du mer farge på lårene kan du skru ovnen på grillfunksjon og gi lårene en omgang under grillen til skinnet blir sprøtt og gyllent.
- Server varme andelår med kirsebærsaus, sellerirotmos og gjerne noen kokte aspargesbønner, sølvløk, fiken eller kokt pære.