Bolognesesaus
4 porsjoner
- 2 dl oksefond
- 500 g kjøttdeig/karbonadedeig
- 1 sjalottløk
- 50 g gulrot, finhakket
- 40 g selleri, finhakket
- 400 g Mutti tomater finhakkede
- 3 dl vann
- olje til steking
- litt salt og pepper
- 500 g De cecco fettuccine
- 20 g Revet parmesan, Parmigiano Reggiano
Slik gjør du:
- Stek gulrot, sjalottløk og selleri i litt olje til de er myke.
- Tilsett kjøttdeig/karbonadedeig og stek til det er gjennomstekt og litt gyllent.
- Tilsett tomater og vann, kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, tilsett oksefond.
- La sausen putre på lav varme, til sausen blir blank og tykk. Smak til med salt og pepper.
Tips: Server med fettuccine og revet parmesan eller litt godt brød og en grønn salat.