Salat med rødbeter og geitost
Salat med rødbeter og Geiteberget fra Himmelspannet. Den norske hvitmuggosten av geitemelk er et nydelig alternativ til chèvre! Vi topper salaten med valnøtter og en deilig honningdressing.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 240 g Geitberget
- 65 g små salatblader eller ruccola (1pose)
- 500 g syltede rødbeter, i skiver eller terninger
- 100 g valnøtter
Honningdressing
- 1 ss honning
- 1 ss grov dijonsennep
- 2 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
- 4 ss extra virgin olivenolje
- 1/2 ts salt
- pepper
Slik gjør du:
- Sett osten i romteperatur minst en time, eller lun osten lett i ovnen i ca 5 minutter på 100 grader.
- Lag dressing ved å piske sammen ingredisensene. Smak til med salt og pepper.
- Rist valnøttene lett på middels varme i en tørr stekepanne.
- Fordel salatblader og rødbeter på et stort fat eller porsjonstallerkener.
- Kutt osten i terninger eller skiver.
- Fordel osten og hell dressingen over salaten rett før servering.
- Server gjere med fersk baguette eller ristet landbrød.
Tips: Ønsker du en mer mettende salat? Tilsett en håndfull edamamebønner (uten skall) eller kokte aspargesbønner!