Ostefat med Trippel Jærsk, honning og nøtter
Dekk opp et deilig ostefat med honningristede nøtter, søte kjeks og deilige Trippel Jærsk fra Ystepikene. Trippel Jærsk er en deilig, ekstra kremet og mild hvitmuggost som passer godt til søtt tilbehør. Server gjerne ostefatet med som dessert eller romantisk kveldmat for to med litt bobler i glasset.
Du trenger:
- 3 Trippel Jærsk
- 100 g flytende honning
- 100 g nøtter (for eksempel valnøtter, pistasj, mandel)
- Kjeks
Slik gjør du:
- Sett osten i romtemperatur en time før servering, da smaker osten best.
- Ha nøttene på et stekebrett med bakepapir. Hell halvparten av honningen over nøttene. Stek på 180 grader i 10 minutter. Rør gjerne litt i nøttene etter halve steketiden. Ta nøttene ut av ovnen og avkjøl.
- Dander osten på et fint serveringsfat. Server med nøtter, kjeks og resten av honningen.