Kremet tomatsuppe
En smaksrik tomatsuppe som skaper hverdagsmagi. Server gjerne med fersk brød og nyt.
4 porsjoner
- 1 ss olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 1 gulrot, finhakket
- 2 ts tomatpuré
- 5 dl kylling- eller grønnsakskraft
- 1 boks røde linser
- 2 bokser pola à 400 g
- 2-3 dl matfløte
- salt og pepper
- fersk basilikum
Slik gjør du:
- Finhakk løken og fres den blank i litt olje. Ha i gulrot og stek videre til det har fått litt farge. Tilsett tomatpureen og la det surre med et par minutter. Ha over kraften.
- Sil bort vannet fra linsene ha dem i gryten sammen med tomatboksene og kok opp. kok videre til gulroten er helt myk.
- Kjør alt glatt med med blender eller stavmikser. Ha i fløte til du har ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.
- Pynt med basilikumblader og server gjerne med hardkokt egg og grissini.