Pastasalat med Jærsk Bedaost
Pastasalat som passer like god til lunsj, middag eller grilling i parken. Denne oppskriften holder som en mettende vegetarlunsj for to. Som tilbehør til kjøtt, fisk eller grillmat holder den til fire porsjoner. Vi har brukt Jærsk Bedaost, som med sin milde smak og kremaktige konsistens passer nydelig til salater.
Du trenger:
- 200 g conchiglie eller annen tørr pasta
- 3 ss olje fra glasset med Jærsk Bedaost
- 100 g cherrytomat
- 2 vårløk
- 100 g ruccola
- 180 g Jærsk Bedaost med tørket tomat
- 1 ss ferskpresset sitronsaft
- salt og pepper
- En håndfull friske urter (for eksempel persille, oregano, basilikum og gressløk)
Slik gjør du
- Kok pasta i saltet vann etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, rør inn oljen fra bedaost og avkjøl pastaen.
- Kutt cherrytomater i to og finhakk vårløken.
- Bland pasta med ruccola, cherrytomater, vårløk og bedaost. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og eventuelt litt mer bedaost-olje. Topp med urter.