Couscoussalat
Cous cous er et perfekt tilbehør til sesongens grillmat!
Dette trenger du:
- 2 dl Vann eller kraft
- 2 dl Cous Cous
- 1/2 squash
- 1/2 aubergine
- 1 rødløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 sitroner, saften
- 1 gulrot
- 2 vårløk
- 1 håndfull cashewnøtter
- Bladpersille
- Fersk koriander
- Salt og pepper
- Olivenolje
Slik gjør du:
- Kok opp vann eller kraft, bruk gjerne kyllingkraft eller grønnsakskraft. Når vann/kraft koker tilsetter du cous cous. Trekk kjelen av platen og legg på lokk. La det trekke i ca 5 minutter før du tar av lokket.
- Kutt squash, aubergine og rødløk. Fres det i pannen i olivenolje, på høy varme. Smak til med salt/pepper, finhakket hvitløk og litt sitronsaft.
- Vårløk og gulrot kuttes i så tynne skiver som mulig, og marineres i en blanding av olivenolje, salt, pepper, hvitløk, sitronsaft.
- Bland sammen cous cous, de stekte grønnsakene og de marinerte grønnsakene. Juster eventuelt smaken med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
- Vend inn de finhakkede urtene og nøttene.