Hommelstad
Hommelstad 523* er en godt modnet, hel og utbenet norsk spekeskinke i internasjonal toppliga og et produkt i særklasse i sin kategori. Frilandsgrisene til skinkene vokser opp og lever det glade liv på Hommelstad gård, en gård like utenfor Ridabu, Hamar, som har tatt hånd om griser i over 300 år. Grisene fra norsk-avlet Noroc blir ekstra store, litt som den gamle husmorsgrisen. De vokser opp med jord, sol, humle og nøtter. Skinkene foredles med stor integritet, lidenskap og feinschmeckeri på Hommelstad spekeri. I november 2022 oppnådde 523* spekeskinken den høyeste totalsummen i Spesialitet merkets historie, med 95 av 100 poeng. I 523* møter norske gårdstradisjoner i kombinasjon med sør-europeisk finesse. Kall det gjerne norsk/italiensk/spansk fusion. Skinkeproduksjonen følger en svært nøyaktig og håndverksmessig prosess der hver skinke blir behandlet individuelt. Etter salting, tørkes og modnes skinkene og blir smurt i «sugna» for å forhindre uttørking, en blanding av ister, rismel og pepper. Smaken på spekeskinken er mild og rund, med en myk og mør konsistens, akkurat passe salt med et hint av nøttesmak. 523* er det gamle melkenummeret på Hommelstad gård og står for minimum antall *dager det tar å skape hver munnfull spekeskinke. Fra fødsel til ferdig skinke. 523 dager med glade griser i god harmoni og møysommelig charcuterie.
Les mer om Hommelstad her: hommelstad.com