Varm brie med nøtter og tørket frukt
Ovnsbakt brie er et fantastisk konsept der osten blir lun og rennende. Med karamelliserte nøtter og søt frukt som perfekt topping. Bruk gjerne den tørkede frukten eller nøttene du har tilgjengelig.
Du trenger:
- 60 g pekannøtter eller nøttemix
- ½ dl lønnesirup
- 300 g brie
- 50 g tørkede aprikoser, i terninger
- 30 g tranebær
- 50 g fikenterte delt i terninger (1pk)
- 1 klype salt
- 2 ss flytende honning
- Noen stilker frisk timian
- Ostekjeks til servering
- Bronsepulver og ekstra nøtter til servering (kan droppes)
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Rist nøttene raskt på medium varme i tørr stekepanne. Hell over lønnesirup og salt, og bland sammen. Ta stekepannen av varmen og sett til side.
- Legg brie i en liten ildfast form med bakepapir og stek osten i 10 minutter.
- Hell honning, tørket frukt og timian oppå osten og sett den tilbake i ovnen. La steke i ca 10 minutter, til osten er god og myk. Hell over lønnesirup og nøtter, og server.
- Hvis du ønsker å pynte litt ekstra kan du ha en håndfull nøtter i et lite syltetøyglass med ½ ts bronsepulver. Sett på lokket og rist til nøttene er gyldne og fine. Legg oppå osten sammen med frisk timian og masse god kjeks. Server med det samme.