Grillet hel laksefilet
Ved å grille en hel laksefilet med skinnsiden ned får du nydelig, saftig laks. Server med klassisk tilbehør som agurksalat, rømme og poteter.
4 porsjoner
- Ca 1,2 kg Hel laksefilet med skinn
- Chef Paul krydderblanding til fisk
- Olivenolje på sprayboks
Agurksalat
- 1 agurk
- 4 ss vann
- 2 ss malteddik
- 1 ts salt
- 1-2 ts sukker
- Litt pepper
- Spray skinnsiden av laksen med litt olje (skinnet skal ikke spises, så du trenger ikke å skrape av skjellene). Sjekk at kjøttsiden er fri for bein og gni fiskekjøttet forsiktig inn med litt krydderblanding.
- Varm opp grillen til middels varme. Legg hele fileten med skinnsiden ned på grillen (bruk for eksempel en pizzaspade for å løfte fisken på grillen i ett stykke).
- Hvis du har et steketermometer for grill, stikker du det inn i den tykkeste delen av fileten. Laksen er ferdig når den måler 48 grader (45 grader hvis du vil ha mer rosa fisk, 50 grader hvis du vil ha den mer gjennomstekt).
- Lukk lokket på grillen og stek laksen i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på laksen. Ikke flytt på laksen under steketiden.
- Mens laksen steker kutter du agurk fint på mandolin eller med en ostehøvel. Bland med dressingen og smak til med pepper, salt og sukker.
- Server grillet laks med agurksalat, lettrømme og stekte potetbåter.
Tips hvis du ikke har termometer: For å sjekke om laksen er ferdig kan du stikke en skarp kniv i den tykkeste delen av laksen. Når fisken er ferdig skal kjernen ikke være rå, men fremdels mørk rosa og saftig.