Eplecrumble med kokos og blåbær
8 porsjoner
- 5 ss Iliada kalamata olivenolje ØKO
- 6 store epler
- 2 ss sukker
- 150 g havregryn
- 50 g kokosflak
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 5 ss honning
Til servering
- 100 g blåbær
- 50 g skivede mandler, ristet
- pisket krem eller vaniljesaus
Slik gjør du:
- Del eplene i litt store terninger (fjern kjernen), legg dem i en ildfast form og vend dem med sukker.
- Bland sammen olivenolje, havregryn, kokosflak, vanilje og honning. Bruk gjerne fingrene til alt er godt blandet.
- Fordel over eplene og stek på midterste rille til eplene er møre og toppen gyllen. Dette tar ca. 25-30 minutter, avhengig av hvilke epler du bruker og hvor store terningene er. Legg evt. litt bakepapir over mot slutten av steketiden.
- Dryss over friske blåbær og ristede mandler. Server gjerne med litt pisket krem eller vaniljesaus.
Tips: Eple kan erstattes med pære.