Panna Cotta med ricotta og appelsinmarmelade
Panna Cotta er en deilig dessert, men har du smakt med ricotta før? Prøv noe nytt og varier med smakstilsetninger og tilbehør!
4 porsjoner
- 3 plater gelatin
- 2,5 dl helmelk
- 1,5 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 100 g ricotta
- 2 ss appelsinmarmelade
- 2 mandariner (eller 1 boks hermetiske mandariner)
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge i ti minutter. Varm opp melk, halvparten av fløten og sukker i en kjele. Bruk en skarp kniv til å dele vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett vaniljen i kjelen og kok opp på medium varme og rør av og til. Når det har kokt opp skrus varmen av og ricotta piskes inn.
- Finn frem to boller som passer i hverandre, og fyll den største med is og sett den miste på isen. Hell den varme blandingen gjennom en sikt, og sil væsken ned i den iskalde bollen. Hell vannet av gelatinen og klem ut resten. Rør gelatinen inn i melkeblandingen, og la den avkjøles til romtemperatur.
- Mens blandingen avkjøles pisker resten av fløten til krem. Bruk en slikkepott og vend forsiktig kremen inn i den avkjølte melkeblandingen og fold inn marmelade.
- Fordel blandingen i fire avkjølte serveringsskåler eller porsjonsglass. Avkjøl i kjøleskap i minst en time eller til de er helt avkjølte og massen er satt. Server med mandariner på toppen.