Smashed poteter med hvitløk og Parmigiano Reggiano
En digg vri på bakte poteter med masse hvitløk og Parmigiano Reggiano. Topp som snacks alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
4 porsjoner
- 8 poteter
- 6 smør
- 4 hvitløksfedd, moste
- 2 ss finhakket bladpersille
- 2 dl Parmigiano Reggiano revet
- Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Hell av vannet og la dampe av.
2. Forvarm ovnen til 200 °C med grillelementer på.
3. Fordel de kokte potetene utover et bakebrett med bakepapir. Mos dem forsiktig flate med en potetstamper eller gaffel. Ikke mos for hardt, for du vil at de skal henge sammen.
4. Smelt smør og rør inn most hvitløk og finhakket bladpersille. Fordel blandingen over potetene. Dryss over salt og pepper.
5. Stek i ovnen til gylne og sprø, ca. 6-8 minutter. Ta potetene ut og dryss over godt med Parmigiano Reggiano. Sett tilbake i ovnen og stek til osten er smeltet, ca. 5 minutter.