Skip to main content
Til toppen
Saint Agur salat med pære og fiken

Saint Agur salat med pære og fiken

4 porsjoner

  • 250 g Saint Agur
  • 2 pærer
  • 20 g smør
  • 4 fiken
  • 4 egg
  • 200 g blandet salat
  • 100 g pekannøtter
  • 1 ss honning
  • 50 ml rødvinseddik
  • 80 ml solsikkeolje
  • 2 skiver landbrød
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Posjer eggene ett av gangen i en gryte med kokende vann tilsatt eddik, og hold dem varme i et kjøkkenhåndkle til servering av salaten.
  2. Skrell og skjær pærene i kvarte og sauter dem forsiktig i en gryte med smør i ca. 3 minutter. Tilsett honningen og la dem karamellisere lett. 
  3. Lag en vinaigrette av resten av honningen i gryten og bland den sammen med rødvinseddik, olje, salt og pepper.
  4. Skjær fikenene i båter og Saint Agur i terninger.
  5. Rist brødskivene og knekk dem i grove krutonger.
  6. Fordel salaten på fire tallerkener og fordel pærer, fikener, Saint Agur og pekannøtter over.
  7. Drypp vinaigrette over, topp med et posjert egg på hver tallerken og dryss over krutonger.
Visning
Chateau Virant olivenolje ex virgin AOP 250 ml

En balansert og aromatisk olivenolje med et hint av krydder, mandel og grønt eple. Oljen har et syreinnhold på mindre enn 0,2 prosent.

Produktnummer: 420111
Lagerbeholdning:
1.000,00 pr l
Lune de miel akasiehonning 250 g

Lys, flytende honning med mild smak.

Produktnummer: 430518
Lagerbeholdning:
500,00 pr kg
Martin Pouret eplecidereddik 250 ml

Fransk eplecidereddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410023
Lagerbeholdning:
264,00 pr l
Saint Agur 115 g

En rik og fyldig blåmuggost, passer like godt til matlaging som på dessertbordet.

Produktnummer: 905843
Lagerbeholdning:
660,87 pr kg
Lenker
Min side