Serranoskinke og ibéricoskinke
Har du serranoskinke eller ibéricoskinke for hånd garanterer vi en munnfull med lykke og en autentisk smak av Spania. Disse skinkene er viden kjent som eksklusive og vidunderlige spekeskinker.
Serranoskinke
En serranoskinke produseres fra bakbeinet til grisen og veier i gjennomsnitt rundt 7,5 kg når den er ferdig modnet. Kjøttet har en skinnende karakteristisk farge som varierer mellom rosa til purpur-rød og fettet rundt skal være lyst. Serranoskinke oppleves mørere og mindre salt enn den norske spekeskinken og har en særegen mild, delikat og rund smak. Les mer om Serranoskinke og få tips til retter og bruksområder her.
Ibéricoskinke
Jamón Ibérico regnes for å være kongen spekeskinkene, noe man er stolt avi Spania. Navnet kommer fra den sorte griserasen som benyttes, iberisk svin, noe som forklarer det gamle navnet Pata Negra - sort fot. Denne rasen med hengende ører har holdt til i Andalucia i sør og nordover gjennom Extremadura-området i mer enn tusen år og har evnen til å lagre mer fett i kjøttet slik at skinken tåler lang modning. Nøyaktig salting og den viktige lufttørkingen i et spesielt klima, samt lang modningstid, gjør ibéricoskinken til en klassiker.