Sjokoladekake med salt sjokoladegnache
En nydelig sjokoladekake med olivenolje, nesten som en brownie, glasert med en litt salt sjokoladeganache.
1 kake
Sjokoladekake
- 150 g mørk sjokolade
- 1,5 dl Iliada kalamata olivenolje ex. virgin
- 3 store egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 ss bakekakao
- 0,5 ts salt
- litt olivenolje til smøring av springform
Sjokoladeganache
- 150 g Hershey's chocolate chips
- 1,25 dl kremfløte
- 0,5 ts maldonsalt
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 180 °C (over- og undervarme). Smør en springform (ca. 22 cm) med olivenolje.
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Pisk sammen egg, sukker og olivenolje til en tykk eggedosis med kjøkkenmaskin eller håndvisp.
- Skru ned hastigheten og tilsett litt og litt smeltet sjokolade. Rør inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
- Ha røren i springformen og stek kaken på midterste rille i 40-50 min. Test med en kakepinne at det ikke henger deig på den. Avkjøl på rist.
- Salt sjokoladeganache: Kok opp fløten, bland sammen med sjokolade og salt. Rør til alt er oppløst og uten klumper. Server lunken ved siden av kaka eller hell glasuren over kald kake.
Tips: Server gjerne med litt friske bær eller en syrlig bærsorbet.