Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Andeconfit

Andeconfit er rett og slett andelår som er kokt i sitt eget fett over lang tid, slik at det blir usedvanlig mørt og smakfullt.

En skikkelig klassiker fra Frankrike, gastronomiens høyborg!

Slik gjør du:

Om boksen ikke har stått ute i romtemperatur (trenger ikke kjøling, siden den er hermetisert) kan du legge hele boksen i varmt vann i ca. 20 minutter, slik at fettet slipper rundt lårene. Legg andelårene på en rist og sett i ovnen. Ha en langpanne under slik at det overflødige fettet ikke renner ut i ovnen din. Stekes i 10-15 minutter på 225 grader. På slutten kan du sette på grillelementet for ekstra sprøtt skinn. (Obs! pass på så det ikke svir seg.)

Dette kan du servere ved siden av:

  • skikkelig hjemmelaget potetmos
  • ovnsstekte småpoteter
  • sellerirotpuré
  • syltet rødkål
  • stekt sopp
  • ovnsbakte rotgrønnsaker

Tips

  • Om du vil servere stekte rotgrønnsaker og/eller poteter ved siden av kan du bake disse i ovnen i ca. 30-40 min. på 200 grader, før du setter inn andelårene. Da vil fettet dryppe over grønnsakene og tilføre masse god smak.
  • Ta vare på fettet som ligger i boksen, sil det og sett det i kjøleskapet. Brukes til å steke grønnsaker, kjøtt og poteter i. Gir masse god smak!

Velbekomme!