Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Brie de Paris

Brie de Paris er en deilig ost som kan kombineres i uendelig mange kombinasjoner, både til salt og søtt, og i alle dagens måltider.

Brie de Paris er en fantastisk hvitmuggost som er tilgjengelig i størrelsene 250 gram, 500 gram, ca. 1 kilo og 3 kilo. Denne anvendelige osten er produsert i Normandie i Frankrike og er en tradisjonell fransk brie med en aromatisk mild og fyldig smak – tilnærmet hasselnøtter. Det er ikke uten grunn Brie de Paris har blitt en av Norges mest solgte brie-oster.

Osten er en hvitmuggost og felles for hvitmuggostene er at modningen skjer ved hjelp av utvalgte muggkulturer, som igjen gir den karakteristiske smaken. Hvitmuggostens overflate er dekket av hvitmugg som gir den et delikat utseende, mild smak og myk konsistens.

Hvitmuggost kan være stabilisert og ustabilisert, pasteurisert og upasteurisert (råmelk). Brie de Paris er formodnet på meieriet som betyr at den er stabilisert, er uten kjerne og derfor spiseklar.

Bruksområder

Brie de Paris har et hav av bruksområder, og hører hjemme på et hvert ostebord, til snitter, smeltet på en saftig burger med bacon eller som en del av desserten. Kombiner osten gjerne med søte marmelader, friske bær eller salte skinker.

Oppskriftstips med Brie de Paris:

Brie de Paris med appelsinhonning

Crostini med jordbær, brie, prosciutto og honning

Bakt Brie med nøtter, aprikos og honning

Lun asparges med brie og skinke

Sommerlige spyd med brie, jordbær og melon

Burger med brie og bacon

Varm brie med meksikansk krydder

Pizza med brie, prosciutto og fiken

 

Relaterte produkter